Navodila za uporabnika spletnega portala po korakih

 1. Za uporabo spletnega portala se je potrebno registrirati, kar storite v desnem zgornjem kotu ''moj račun''.
 2. Ko se registrirate, prejmete na vaš elektronski naslov sporočilo s potrditvijo.
 3. V vašem računu v zavihku ''moji objekti'' izberete gumb ''+dodaj objekt'' in izpolnite podatke o objektu/stanovanju. Pod izbiro občine se nahaja polje naprave katere dodate s pritiskom na gumb .
 4. V izpolnite podatek o kurilnih napravah, ki se nahajajo v objektu. Lahko jih je tudi več zato lahko ponovno pritisnete in dodate novo napravo.
 5. V kolikor imate v lasti več objektov/stanovanj jih dodate s ponovitvijo koraka 3 in 4.
 6. Po uspešnem vnosu podatkov v vaš račun lahko pošljete izvajalcu dimnikarskih storitev, ki opravlja storitve v občini v kateri se nahaja vaš objekt, povpraševanje. Izberete zavihek ''izberi dimnikarja'', nato na zemljevidu izberete regijo ter pod zemljevidom izberete občino. Po izboru občine se vam spodaj prikažejo podjetja, katera v izbrani občini opravljajo storitve
 7. Gumb ''pošlji povpraševanje'' - ko ga izberete, se vam odpre novo okno, v katerem določite za kateri objekt želite prejeti ponudbo (lahko jih izberete več). Nato določite vrsto storitve za katero se zanimate. Z izbiro gumba ''pošlji'', boste podjetju poslali povpraševanje. Ko bo podjetje sporočilo ceno, boste o tem obveščeni na elektronski naslov. Cena storitve bo zabeležena v vašem računu. Vaše povpraševanje je povsem anonimno, saj izvajalcu dimnikarskih storitev vaših osebnih podatkov ne posredujemo. Izvajalcu posredujemo samo podatek o kurilni napravi in občino, iz katere prihajate.
 8. Ker cena ni edini dejavnik za izbiro izvajalca, smo podjetjem omogočili, da se lahko na portalu predstavijo. Uporabniki portala pa lahko podjetje ocenite in komentirate, ter s tem drugim uporabnikom pomagate pri lažji odločitvi za izbiro. Navedeno se nahaja pod posameznim podjetjem - gumb ''več o dimnikarju''.
 9. Ko sprejmete odločitev o izbiri izvajalca, ponovno izberete zavihek ''izberi dimnikarja'', nato na zemljevidu izberete regijo, ter pod zemljevidom izberete občino. Po izboru občine se vam spodaj prikažejo podjetja, katera v izbrani občini opravljajo storitve. Želeno podjetje izberete z gumbom ''Izberi dimnikarja''.
 10. Predno z izbiro zaključite, morate izbrati za kateri objekt želite opraviti izbiro in na kakšen način naj se vam izjava o izbiri izvajalca dimnikarskih storitev posreduje. Izjavo morate podpisati in podpisano poslati izbranemu izvajalcu. V kolikor izjavo lahko natisnete sami izberete ''Email'' in jo boste prejeli na vaš elektronski naslov, v nasprotnem primeru pa ''Pošta'' in vam bo izjavo natisnil izvajalec in poslal po navadni pošti.
 11. Ko prejmete izjavo o izbiri izvajalca dimnikarskih storitev jo podpišete in vrnete izbranemu izvajalcu na naslednje načine:
  • po navadni pošti,
  • izjavo ''skenirate'' in pošljete na elektronski naslov izbranega izvajalca,
  • izjavo slikate z mobilnim telefonom in pošljete MMS sporočilo na elektronski naslov izbranega izvajalca (v polje kamor se vpiše telefonska številka prejemnika MMS sporočila, namesto številke vpišite elektronski naslov izbranega izvajalca in pošljite MMS sporočilo).